آسیب های ورزش اسکی:
برای هر ورزشی باید از نکات ایمنی برای سلامت ماندن بدن استفاده کرد تا آسیب نبیند . ورزش آموزش اسکی چون در ارتفاعات انجام میشود و با سرعت زیاد همراه است و بدن باید فشارهای زیادی را تحمل کند و موجب مصدومیت اسکی باز شده که شامل:
خستگی:
یکی از علل شایع در ورزش ها خستگی بوده که سطح مهارت را کم کرده و عکس العمل را کاهش داده و سطح هوشیاری را کم کرده و عکس العمل بدن را کند کرده و باید قبل از آموزش اسکی نرمش انجام داد تا بدن آماده شود :
– نرمش های هوازی یا آیروبیک
به مدت سی دقیقه باید نرمش انجام شود که با انجام این نوع ورزش ها درصد سرعت ضربان قلب بالا رفته و از تمریناتی که به شرایط اسکی کمک میکند استفاده شود بهتر خواهد بود.
– ورزشکار باید براساس قدرت بدنی و میزان توانایی و قدرت خود مطلع بوده و برطبق آن مسیر را انتخاب کند تا بر اساس ظرفیت بدن باشد . و با استراحت کافی قدرت بدنی را کسب کند و فعالیت های بی مورد نکند.

بالابردن قدرت ماهیچه ها:
در ورزش اسکی بخاطر اینکه توان بالایی در عضله پا می خواهد باید ماهیچه های ران و ساق پا را با تمرینات مقاومتی قوی کرد همچنین تمرینات ناحیه شکم، کمر و لگن هم مهم بوده و به حرکات آموزش اسکی باز کمک کرده تا نیروی کافی بین بالاتنه و پاها برقرار کند.
انعطاف پذیری بدن:
برای اسکی باز قدرت انعطاف بدنی بسیار مهم بوده چون در اسکی حرکات کششی زیاد انجام میشود که باید از تمرینات کششی قبل و بعد از بازی اسکی انجام داد
بالابردن تعادل و جنبش :
آموزش اسکی باز باید مهارت و چابکی بالایی در حین اسکی داشته باشد و با تمرینات تعادلی باید این توان را بالا ببرد چون در اسکی کوهستان به این دو مورد نیاز می باشد.

تغذیه:
در ورزش اسکی بخاطر قرار گرفتن در ارتفاعات انرژی زیادی صرف میکند و باید تغذیه مناسبی داشته باشد تا از قدرت بدن و و عضلات کاسته نشود. از غذاهایی مانند ، سیب زمینی، برنج، ماست و کشک و میوه هایی مانند موز، نان، پاستا، نودلیت، استفاده شود
کاهش آب بدن برای ورزشکار اسکی باز باعث کاهش قندخون شده پس باید آب کافی بنوشد تا جبران فعالیت های بدن شود.
الکل:
مصرف الکل یکی از عوامل خطرناک برای ورزشکار اسکی باز بوده همانطور که از سطح هوشیاری می کاهد و سرعت عمل و جنبش را کم می کند با کم کردن آب بدن خطرات جدی ایجاد میکند و بهیچ عنوان نباید خورده شود
آسیب های بدنی در سنین مختلف متفاوت بوده و با بالا رفتن سن صدمات بیشتر شده و بدن دیگر قدرت بدنی اولیه را نداشته و در این نوع ورزش آسیب های مردان از زنان بیشتر بوده
آسیب هایی از قبیل:
آسیب های زانو:
درصد بالایی از صدمات بدنی در این ورزش مربوط می شود به زانو و باعث کاهش توان بدن شده و آموزش اسکی باز نمیتواند دیگر اسکی کند و قدرت زانو ها برای ماهیچه پا موثر بوده .
آسیب های صورت و سر:
۲۰ درصد از آسیب ها که اسکی باز را تهدید میکند ناحیه سر و صورت بوده که در سنین پایین بیشتر آسیب پذیر بوده.

آسیب های شانه :
که در رفتگی و آسیب های مفصل شانه و کتف بوده که براثر افتادن و سقوط بدلیل مانع و بهم خوردن تعادل ایجاد میشود و ۱۰ درصد را به خود اختصاص میدهد.
آسیب دیدگی شست دست:
به دلیل گرفتن غیر اصولی چوب اسکی ایجاد شده و باید شست دست به صورت حلقه دور چوب گرفته شود که در حین افتادن و وجود مانع در شیب و چاله تاندوم پاره شود و انگشت دررفته .
– باید حتما از دستکشهای مچ بند استاندارد پوشیده شود و تا بالای مچ را محافظت کرده و فشار روی مچ را به حداقل برساند .آسیب رساندن به دست در این نواحی ضربه وارد میکند.
۱- جابجا شدن استخوان مچ
۲- شکستگی در مچ دست
۳- استخوان ها شکسته و بیرون زده
۴- چند تکه شدن استخوان مچ
پیچ خوردن مچ پا:
اگر مچ پا بخوبی ثابت نشده باشد و با حرکت سریع و چرخشی باعث پیچ خوردگی شده و باید از کفش های مخصوص استفاده کرد تا آسیب دیدگی کم شود.
شکستگی ناحیه ی پایینی پا:
در سنین پایین این نوع آسیب دیدگی و پیچ خوردگی یا شکستگی ساق پا رایج بوده و باید با احتیاط کامل از این آسیب جلوگیری کرد.
شکستگی استخوان بازو:
افتادن در هنگامی که دست ورزشگار باز است که هم بازو هم گردن آسیب میگیرد و باید مهارت کافی برای جمع کردن دست حین افتادن را یاد بگیرد.
نظرات شما عزیزان: